Imi poate scoate casa la vanzare, daca nu e gaj la credit si am poprire?

Buna ziua,
Tatal meu este pensionar. Are o poprire pe pensie insa nu stie sa imi spuna exact de la care dintre credite. In trecut a avut mai multe credite de nevoi personale, dintre care doua au ramas restante cu sume mici, pana in 1000 de lei.

Datoriile au fost preluate de doua birouri de recuperari, una ajungand la un total de plata de 1500 de lei si o
alta de aproximativ 3500 de lei.

Desi are poprire de aproximativ jumatate de an, primeste instiintari ca bunul mobil in care locuieste ii este supus sub executare. Aceasta casa este de fapt o mostenire care ii apartine in proportie de 33%.

Avand in vedere toate acestea, exista sanse sa ii execute silit si sa ii fie pus bunul imobil in vanzare, desi nu reprezinta gaj pt vreunul din credite, si are deja poprire pe pensie?

Cu stima!


Raspuns

Stimate domn,

De la cine primeste tata instiintari ca bunul imobil este pus sub executare? Se poate spune ca este un abuz, avand in vedere ca datoria este mica, in comparatie cu valoarea unui imobil, iar pensia este deja poprita.

Sfatul meu este sa faceti o reclamatie la firma de recuperare creante sau la executorul judecatoresc, cu privire la respectivele instiintari privind executarea locuintei.

In acelasi timp, va recomand sa luati legatura cu creditorii la care tata are datoriile, pentru ajungerea la o solutie mai convenabila de achitare a acestora, precum un angajament de plata, in vederea anularii executarii silite.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor pentru rezolvarea problemei.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = 3