Ce pot sa patesc daca nu achit ratele la credit si nu am bunuri pe numele meu?

credit neplatit banca

„Fratele ia cu ajutorul unui broker de credite in acelasi timp mai multe credite de nevoi personale. Cu banii obtinuti cumpara pe numele mamei un apartament si o masina.

Nu achita absolut deloc ratele pentru credite. Doreste sa renunte la locul de munca atunci cand ii v-a fi pus poprire pe venituri. Fratele nu detine nici un alt bun pe numele lui. Ce poate pati acesta? Ce poate pati mama? Multumesc”


Raspuns

Stimata doamna,

Daca detinatorul creditului nu are venituri, nu detine conturi bancare si bunuri imobile sau mobile (masini) pe care se poate pune poprire si se pot sechestra in cadrul procedurii de executare silita, nu poate pati nimic altceva.

Insa poate fi urmarit tot restul vietii de executori, in vederea recuperarii creditelor. Asta ce inseamna ca i se va putea pune poprire chiar si pe pensie, in momentul in care o va primi, peste mai multi ani. Ceea ce nu poate fi prea placut.

Mai ales ca, potrivit Codului Civil, datoriile se mostenesc, ceea ce inseamna ca vor trebui achitate de copiii sau rudele datornicului, dupa moartea acestuia, chiar daca asta se va intampla peste multi ani.

Datoriile nu se sterg (prescriu) decat in situatia in care creditorul nu incearca recuperarea acestora o perioada de 3 ani, conform prevederilor Codului de Procedura Civila.

De asemenea, fratele nu va mai putea face vreun credit la banca, din cauza raportarii in baza de date a rau-platnicilor de la Biroul de Credit.

De aceea, sfatul meu este ca fratele dumneavoastra sa renunte la acest plan, care la prima vedere poate parea o smecherie banoasa, dar care ar putea avea consecinte neplacute de-a lungul timpului.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × 6 =