Ce trebuie sa fac daca un credit a fost declarat scadent si platibil imediat?

Buna ziua. Am un credit de nevoi prsonale la Garanti Bank. L am facut pentru o terta persoana care l a achitat fara probleme o perioada dupa care a reusit performanta si a adunat 120 de zile de intarziere si astfel pe data de 31.12.2015, a fost declarat scadent si platibil imediat.

Am mers in aceeasi zi la banca am vb cu dna Director care a spus ca va trimite repede un email pt ca dosarul sa nu fie trimis la executor iar pe data de 08.01.2015, am facut o cerere de restructurare, urmand sa primesc raspuns. Exista posibilitatea ca cererea sa nu imi fie acceptata sau ce trebuie sa
fac? Va multumesc.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Garanti Bank restructurare creditStimate domn,
In primul rand, trebuie sa analizati conditiile in care creditul a ajuns aproape de faza de executare silita. In mod normal, banca ar fi trebuit sa va informeze despre intarzierile la rambursarea creditului. De exemplu, daca intarzierile depasesc 30 de zile, banca trebuie sa va raporteze la Biroul de Credit si trebuie sa va anunte de acest fapt, intrucat odata intrat in baza de date cu rau platnici, veti avea putine sanse sa obtineti pe viitor un nou cedit sau chiar sa beneficiati de restructurarea sau refinantarea creditului existent.

De aceea, exista pericolul ca cererea de restructurare a creditului sa nu fie aprobata. Cu toate acestea, fiecare banca are politica proprie de risc, iar daca apreciaza ca sunteti un client cu bune intentii si vreti sa rambursati datoria, va poate aproba cerea. Oricum, toate bancile ar trebui sa urmareasca sa aiba o relatie de lunga durata si corecta cu clientii lor.

De aceea, sfatul meu este sa luati din nou legatura cu reprezentantii bancii si sa incercati sa-i convingeti ca sunteti un client de buna credinta si ca vreti sa rambursati datoria, pentru a va aproba cererea de restructurare, astfel incat sa nu ajungeti in situatia de a fi executat silit, caz in care veti avea costuri suplimentare cu executorul judecatoresc. De asemenea, veti fi nevoit sa rambursati datoria intr-o perioada mai scurta, iar in caz contrar s-ar putea sa va fie proprite conturile si veniturile.

Daca aveti nevoie de ajutorul meu in continuare, va rog sa reveniti.

Vasile Coman
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


9 − = 7