Cum pot recupera banii din investitia in crypto cu aplicatia Paybis?

inselatorie paybis bitcoin crypto wallet

„Bună seara
De ceva timp mă lupt cu „morile de vânt” , sa pot primi banii din investiția cu crypto.

Dintr-o reclama pe Facebook, am inceput . La început mi sa spus că debla o suma minima , pot avea un câștig destul de mare. In prezent am terminat cu așa zisa investiție , in aplicatia Paybis, dar pentru a putea să îmi iau banii „câștigați” , trebuie să îmi trimită un card ATM bitcoin . I

deea este că pentru acest card mi s-au cerut niste sume foarte fabuloase. Singura dovada de plata o pot scoate de la banca cu tranzacțiile. Nu știu dacă într-adevăr este pe bune sau am fost păcălită.

După cum mi se spune … Ei trebuie să îmi trimită un card bitcoin pentru a-mi scoate banii… Bineînțeles am platit foarte multi bani, pentru activare , pt transport , pt multe… Acum de vrei 2 zile îmi spune că a scos banii și mii trimite, că sa mai plătesc o taxa și primesc banii… Eu nu am primit nimic până acum , nu am văzut nici un ban . As putea recupera acești bani ?”


Raspuns

Stimata doamna,

De fapt dumneavoastra ati investit banii de pe card in cryptomonedele din aplicatia Paybis a escrocilor, astfel ca nu va mai puteti retrage banii, din simplul motiv ca nu se afla in portofelul dumneavoastra (wallet) din aplicatia Paybis.

Este vorba de o inselatorie, o frauda online, prin care ati fost momita ca veti castiga de 10 ori mai mult daca investiti bani in criptomonede.

Escrocii v-au trimis linkuri catre o aplicatie de schimb de criptomonede Paybis detinuta de ei, in care dumneavoastra ati transferat banii de pe card si astfel ati pierdut banii.

Sfatul meu este sa nu incercati sa mai trimiteti bani daca vi se mai cer pentru retragerea cryptomonedelor, pentru ca si aceasta este o metoda a escrocilor de a va insela.

Ceea ce trebuie sa faceti este o plangere la Politie, completand formularul online de la acest link: https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online.

De asemenea, trimiteti o reclamatie si la banca la care aveti cardul, in vederea unui refuz de plata in cazul platilor facute catre aplicatia Paybis.

In acelasi timp, faceti si la Paybis o reclamatie privind frauda si recuperarea banilor trimisi in aplicatia hotilor.

Va rog sa reveniti cu raspunsurile primite de la Paybis, de la banca si de la Politie, pentru a va ajuta sa rezolvati problema fraudei.

Cu stima,
Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

17 raspunsuri la “Cum pot recupera banii din investitia in crypto cu aplicatia Paybis?

 1. Vasile Coman Post author

  Cum ati facut investitiile in criptomonede?

  Catre cine ati facut tranzactiile de pe cardul bancar, dupa ce ati luat legatura cu cei care si-au facut reclama pe Facebook (Sarah Cryptocurrency)?

  inselatorie criptomonede facebook

  Reply
  1. p

   Prin aplicația Paybis . Doar atât.
   Ei îmi trimiteau linkul cu Paybis… Eu doar plăteam. Nu am văzut nici o aplicație cu cryptomonede .

   Eu doar am instalat aplicația Paybis. Când ajungeam la adresa de portofel îmi trimite-au ei adresa .. era diferită tot timpul.

   Ulterior am primit acest mesaj , atașez imaginea. Apoi ultima dată să plătesc taxa de 900 pentru a primi acel card…. La fel banii prin depunere in acea aplicație .

   Reply
   1. Vasile Coman Post author

    Deci ati intrat pe linkurile trimise de escroci intr-o aplicatie Paybis a acestora, in care ati cumparat criptomonede cu banii de pe cardul dumneavoastra.

    Cu alte cuvinte, le-ati cumparat criptomonede direct in aplicatia lor. Apoi v-au spus ca puteti retrage bitcoinii de pe un card bitcoin pe care vi-l trimit prin posta?

    teapa bitcoin

    Reply
    1. p

     Da , după care am primit asta , că acesta este câștigul meu și voi primi un card , că acești bani nu pot fi virați în contul meu .

     Reply
     1. Vasile Coman Post author

      Este o inselatorie, binenteles. Vor sa va faca sa le trimiteti si mai multi bani. Nu exista niciun card bitcoin.

      De aceea, pentru recuperarea banilor, trebuie sa faceti o plangere la Politie, in care sa atasati toate aceste convorbiri cu escrocii.

      card bitcoin teapa

      Reply
      1. p

       Eu am trăit mereu cu speranța că se va intmpl o minune și voi primi acel card… Pentru a-mi ridica câștigul.. dar când am văzut acea suma 900€ că fiind taxa de livrare… Am rămas mută.

       Probabil daca as fi avut banii i-aș fi trimis , doar că sa ajunga la mine cardul și scap o data . Din păcate așa am gândito.

       Reply
      2. p

       La politie am făcut deja plângere . Dar mesajele nu le mai am.

       Când am început toată treaba asta am gândito fără să cer părerea nimănui. Nu am spus la nimeni nimic . Nici măcar soțului. … Acum îmi este frica sa nu afle , că divorțeaza in secunda 2 . De aceea ștergeam toate mesajele primite de la ei. Pentru mine a fost că și cum aș aduce un venit în plus , dar se dovedește contrariul.

       La banca ce ar trebui sa fac ?

       Reply
        1. p

         Răspunsul din partea băncii pentru toate tranzacțiile efectuate spre acel site paybis… Soluționare nefavorabila.

         Credeți totuși că aș putea rezolva ceva ?

         Reply
         1. Vasile Coman Post author

          Sfatul meu este sa faceti o reclamatie cu privire la solutionarea nefavorabila a refuzului la plata, dat fiind ca a fost vorba de o frauda.

          Reveniti va rog cu raspunsul la reclamatie primit de la banca, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

          Reply
        1. p

         Fac și la ei o reclamație .. dar din discuția de pe chatul lor , mi-au dat de înțeles că ei nu pot face despăgubiri , îmi trimisese un link , unde mă trimitea pe situl poliției… Unde făcusem deja reclamația.

         Reply
         1. Vasile Coman Post author

          Indiferent ce v-au spus pe chat, trebuie sa le trimiteti o reclamatie prin e-mail, in care sa le solicitati sa va ramburseze banii trimisi in apliatia Paybis a escrocilor, pentru ca ei au controlul aplicatiei.

          Reveniti va rog la mine cu raspunsul primit de la Paybis.

          Reply
         1. Vasile Coman Post author

          Paybis scam criptomonede

          Nu aveti acces la criptomoneda pentru ca aceasta se afla in portofelul escrocilor, care au folosit Paybis pentru a va pacali.

          De aceea, trebuie sa faceti o reclamatie la Paybis, in care sa cereti sa va despagubeasca, pentru ca nu au adoptat masuri de siguranta si au permis aceasta inselactiune (scam).

          Reveniti va rog cu raspunsul la reclamatie primit de la Paybis.

          Reply
          1. Vasile Coman Post author

           Paybis inselatorie crypto

           In acest caz, sfatul meu este sa faceti o reclamatie la Centrul European al Consumatorilor (ECC Romania), prin completarea formularului de la acest link: https://eccromania.ro/formular-sesizare/

           ECC Romania este institutia europeana abilitata sa solutioneze reclamatiile impotriva firmelor din alte state europene, precum Paybis, care este inregistrata in Polonia, cu numele legal Paybis Poland Sp. z o.o.

           Va rog sa reveniti cu raspunsul la reclamatia impotriva Paybis primit de la ECC Romania, pentru a va ajuta sa rezolvati problema cu frauda online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = 4