hora credit dobanda dae

Cum pot sa fiu șters din Biroul de Credit de Hora Credit, pentru ca mi-au acordat un credit cu depășirea gradului de îndatorare?

Bună ziua! Cum as putea sa fac sa fiu șters din biroul de credit de hora credit pentru ca mi au acordat un credit de 3000 lei cu depășirea gradului de îndatorare cu toate ca au verificat biroul de credit când mi au împrumutat banii și au văzut ca mai aveam 3 credite active a căror rate depășeau venitul, poate ma puteți îndruma cum ar trebui să procedez unde si care ar trebui să fie formularea cererii de stergere. Mulțumesc!


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Acordarea de credite cu depasirea gradului de indatorare de maxim 40% din venit este o incalcare a regulamentelor emise de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Astfel, Regulamentul BNR nr.6 din 2018 pentru modificarea Regulamentului nr.17 din 2012 privind unele conditii de creditare prevede urmatoarele, la articolul 19:

„Art. 19. – (1) La acordarea unui credit, nivelul maxim al gradului total de îndatorare stabilit potrivit art. 12 alin. (1) lit. f) nu poate depăşi 40%.”

Asadar, pentru incalcarea Regulamentului BNR de catre IFN-uri precum Hora Credit, dumneavoastra trebuie sa faceti o sesizare la Banca Nationala a Romaniei (BNR). (gasiti la acest link datele de contact ale BNR)

In acelasi timp, trebuie sa faceti o reclamatie la Hora Credit, in care sa solicitati anularea creditului acordat cu depasirea gradului maxim de indatorare, ceea ce va duce si la stergerea acestuia din Biroul de Credit.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsurile primite de la Hora Credit si de la Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
Bancherul.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Postat in data: 21 nov., 2022

2 raspunsuri la “Cum pot sa fiu șters din Biroul de Credit de Hora Credit, pentru ca mi-au acordat un credit cu depășirea gradului de îndatorare?

 1. Cosmin

  Buna ziua, ma puteti ajuta cu un mesaj standard pe care sa l trimit la mai multe ifn, sunt in aceeasi situarie ca Domnul de mai sua. Am primit credit desi era depasit gradul de indatorare.

  Ce solutii am?
  Multumesc.

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Model standard de cerere catre IFN-uri:

   Cerere pentru anularea creditului acordat cu depasirea gradului de indatorare

   Subsemnatul … cu datele personale…tel… e-mail… adresa…, va solicit anularea creditului cu numarul… data … intrucat a fost acordat cu incalcarea Regulamentului BNR nr.6 din 2018 privind gradul maxim de indatorare.

   In acelasi timp, solicit anularea datoriei aferente acestui credit, intrucat a fost acordat ilegal.

   Data/semnatura

   Va rog sa reveniti la mine cu raspunsurile primite de la IFN-uri.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = 10