Este posibil sa-mi fie oprit tot salariul pentru neplata unui descoperit de card, dupa care sa fiu si pus in baza de date la Biroul de Credite?

Este posibil sa-mi fie oprit tot salariu pentru neplata unui descoperi de card si dupa care sa fiu si pus in baza de date la biroul de credite? Suma despre care este vorba este de circa 3800 lei.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Conditii obtinere creditStimate domn,

Raspunsul este: DA, dar…

Daca ati intarziat peste 30 de zile cu rata la descoperitul de card, banca sau IFN-ul va raporteaza la Biroul de Credit, asta este procedura. Insa banca sau IFN-ul la care aveti creditul ar fi trbuit sa va previna de acest lucru si sa va anunte inainte. Daca nu a facut-o, va sfatuiesc sa faceti o reclamatie in acest sens.

Daca ati intarziat si mai mult cu ratele si nu le-ati platit timp mai multe luni, banca sau IFN-ul pot sa inceapa executarea silita, conform prevederilor contractului de credit. Prima masura in cazul executarii silite este poprirea salariului si a conturilor bancare pe care le aveti, in vederea retinerii sumelor detinute in conturi pentru plata datoriilor.

Din salariul sau pensia care intra in cont, se pot retine insa maxim o treime, conform prevederilor Codului de procedura civila.

Problema este ca, potrivit procedurilor, banca va blocheaza accesul la banii din cont, chiar daca nu poate retine mai mult de o treime din salariu, de aceea trebuie sa mergeti la ghiseul bancii pentru a cere sa va retrageti diferenta de bani.

Daca doriti si alte informatii sau aveti nevoie de ajutorul meu in rezolvarea problemei, va rog sa reveniti.

Vasile Coman
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


8 + = 10