Nu pot face o refinantare, din cauza gradului de indatorare mare la creditele de la IFN-uri. Ma puteti ajuta?

„Am si eu o problema am facut un credit la raiffaisen anul trecut..aveam nevoie de bani in plus i nu mi sa acordat o refinantare pe motiv ca lucrez la firma mea ..aveam un salariu net d 4000 lei…fiind constransa de imprejurari am apelat la mai multe ifn-uri …acum sunt in indemnizatie crestere copil in iunie am deous actele si voi primi 3200 lwi pe luna indemnizatie…as putea sa obtin o refinantare de undeva?

Am incercat la toate bancile si qm fost refuzata pt grad mare de i datorare…dar din xe am citit ce ati scris dvs. Gradul de indatorare nu ar trb sal ia in calcul pe cel ce ar fi dupa refinantare si nu cel din prezent…imi este foarte greu sa achit toate ratele si nu am avut intarzieri niciodata sau probleme de genul…dar nici o banca nu crea sa ma ajute. Multumesc!”


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Intr-adevar, refinantarea creditelor de la IFN-uri nu trebuie sa ia in calcul, la gradul de indatoare, acele credite acoperite de noul imprumut obtinut in cadrul refinantarii.

Dar probabil ca in cazul dumneavoastra suma pe care o puteti obtine pentru refinantare nu acopera toate creditele de la IFN-uri, astfel ca gradul de indatorare este mai mare de 40%, maximul permis de normele BNR.

Daca aceasta este situatia, solutia ar fi sa inchideti unele credite de la IFN, pentru a putea sa va incadrati in gradul de indatorare de 40%, astfel incat sa puteti face refinantarea.

Sfatul meu este sa discutati din nou cu o banca aceasta problema si sa reveniti la mine, pentru a-mi spune daca ati gasit o solutie pentru obtinerea refinantarii.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Postat in data: 23 iun., 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = 10