Pot sa fac rambursarea anticipata a creditului dupa amanarea platii ratelor?

Bună ziua! Am luat un credit de la Credius de 6000 de lei, pe perioada pandemiei am făcut amânare de plată, am început sa plătesc și le-am cerut sa fac rambursare anticipata iar ei mi au cerut 13.800 lei. Ce pot face?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Chiar daca ati amanat pe o anumita perioada plata ratelor la credite, conform drepturilor conferite de lege, aveti si dreptul sa achitati anticipat imprumutul, conform normelor legale.

In cazul rambursarii anticipate a creditului, costul total al acestuia trebuie sa se reduca, intrucat veti plati mai putine dobanzi.

Doar in cazul in care creditul are dobanda fixa, nu variabila, atunci va trebui sa achitati un comision de 1% din suma rambursata anticipat, daca pana la termenul final de rambursare a mai ramas mai mult de 1 an, sau 0,5% daca sunteti in ultimul an de plata.

Sfatul meu este sa cereti la Credius explicatii pentru suma de 13.800 de lei pe care v-o cere, astfel incat sa stiti ce reprezinta: daca au fost eliminate dobanzile care ar fi trebuit achitate in cazul rambursarii normale a creditului si daca include comisionul de rambursare anticipata sau nu.

Puteti obtine informatii utile privind problemele aparute dupa amanarea ratelor din Ghidul pentru reluarea platilor dupa amanarea ratelor, sustinut de Provident.

Reveniti va rog la mine daca aveti nevoie de ajutor pentru rezolvarea problemei.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899


Postat in data: 20 iun., 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = 30