Pot sa primesc euro in contul de lei la Banca Transilvania?

„Bună, trebuie sa primesc euro pe contul de lei la Banca Transilvania , de la o organizatie. Au trecut 7 zile și ei spus ca suma s-a livrat dar eu nu am primit nimic…
Ma puteți ajuta , va rog?”


Raspuns

Stimata doamna,

Motivul pentru care nu ati primit banii in euro, in contul in lei, este, cel mai probabil, acela ca Banca Transilvania v-a deschis un cont in euro pentru incasarea respectivei sume in euro, conform procedurilor bancii.

Asadar, ceea ce trebuie sa faceti este sa luati legatura cu banca, pentru a afla daca banii au fost incasati intr-un cont in euro si pentru a transfera banii in contul in lei.

Iata informatiile publicate de Banca Transilvania:

„Pentru a se putea efectua un transfer într-o altă monedă decât RON, trebuie să ai deschis un cont curent la noi în valuta respectivă, adică euro. 

În cazul în care tu dai celui care transferă banii codul IBAN aferent unui cont într-o altă valută (de exemplu RON), suma transferată nu va fi primită de acel cont întrucât noi nu facem în mod automat conversia valutară, ci credităm contul pentru moneda în care recepționăm suma.

Pentru a nu se refuza însă transferul în momentul primirii banilor, îți deschidem un cont curent în valuta respectivă, condiția fiind ca datele de transfer să fie corecte.

Partea bună este că ulterior, noi nu îți luăm comision pentru administrarea contului sau pentru încasările în valută.  

Mai trebuie să știi că un transfer din străinătate durează, în medie, între 3 și 5 zile lucrătoare. Însă durata poate fi chiar mai scurtă decât atât.”

Banca Transilvania

Va rog sa reveniti daca aveti nevoie de ajutor in cazul transferului euro in contul de lei, la Banca Transilvania.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Un comentariu la “Pot sa primesc euro in contul de lei la Banca Transilvania?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + 5 =