Se poate pune poprire pe banii primiti pentru o asigurare de viata?

Am și eu o poprire pe salariu de către Raiffasen Bank prin Mazilu și asociatii și pe data de 15 06 1016 am primit de la asigurarea de viață suma de 3000 de Ron pt ca am născut prin cezariana și mi s a decontat.. eu mai am un credit la BCR iar aceștia mi-au oprit rata lunara de 400 de Ron iar restul sumei de 2600 de Ron i-au oprit Mazilu și asociații pe toti. Au voie sa îmi oprească toată suma? Sau doar 33 % cum scrie în lege? Aștept un raspuns sau unde as putea face o plângere? Multumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Conform art.728 din Codul de procedura civila, salariile, alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale debitorului pot fi urmarite in cuantum de o treime, pentru orice datorii, cu exceptia celor de natura obligatiei de intretinere.

De asemenea, potrivit art.169 alin. (4) din Codul muncii, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, retinerile din salariu nu pot depasi in fiecare luna jumatate din salariul net.

Asadar, daca suma incasata pentru asigurarea de viata nu a fost considerata un venit periodic, executorul a retinut-o pentru achitarea datoriilor.

Va sfatuiesc totusi sa adresati bancii Raiffeisen si executorului o solicitare in care sa cereti lamuriri cu privire la aceasta retinere a banilor din asigurare, mai exact daca respecta legea.

Va rog sa reveniti daca doriti si alte informatii sau daca nu reusiti sa rezolvati problema.

Cu stima,
Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
Bancherul.ro
Ghiseulbancar.ro
0723292899

Lasa un comentariu


5 + 8 =