Cat mi se poate opri din salariu daca am trei banci restante?

Va rog frumos eu am trei rate bancare pe luna la toate am restante, cât pot sa îmi oprească fiecare din salariu pe luna?? Eu câștig 2000 lei și aprox. 300 lei bonuri


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Daca sunteti executata silit, prin popirea salariului, atunci vi se poate opri maxim jumatate din salariul net, conform legii (Codul de procedura civila).

Daca nu sunteti executata silit, banca ar putea sa va opreasca mai mult din salariu sau chiar sa va retina tot salariul pentru plata datoriilor restante, daca acest drept al bancii este prevazut in contractul de credit.

De aceea, sfatul meu este sa luati legatura cu bancile la care aveti datorii si sa stabiliti un plan de rambursare a acestora, pentru a evita problema retinerilor prea mari din salariul lunar sau chiar executarea silita.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor pentru rezolvarea problemei.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 16 Nov, 2020

2 raspunsuri la “Cat mi se poate opri din salariu daca am trei banci restante?

 1. I

  Mulțumesc frumos pt informatii, eu am rugat băncile sa îmi oprească din salariu câte 400 lei fiecare, 1200 lei în total pe luna, eu sunt într-o situație extrem de dificila, le-am trimis acte doveditoare precum nu am bunuri valoroase decât o casa în mediul rural din paianta și pamant.

  Reply
  1. Vasile Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Trebuie sa faceti intelegeri in scris cu bancile, in vederea restructurarii creditelor cu scopul reducerii ratelor, pentru a evita situatia acumularii de restante, dobanzi penalizatoare sau chiar executarea silita, ceea ce inseamna costuri suplimentare.

   Reply

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = 16