Daca am poprire pe 1/3 din salariu, de ce nu pot folosi cardul si mi se iau si alti bani din cont?

Am poprire pe salar conf. adresei primite unde se dispune infiintarea unei popriri in cota de 1/3 din venitul lunar. Platesc lunar 1/3 din salar. Doresc sa stiu de ce trebuie sa scot banii de la ghiseu? Nu pot folosii cardul in conditiile in care poprirea se face pe statul de plata executorul a hotarat suma de 1/3 dar banca imi opreste si din alte venituri care imi intra din cursuri facute. Nu inteleg, daca este o hoarare luata in baza carei legii mii se opresc si celelalte drepturi?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Conform legii, in cazul executorii silite prin poprirea salariului, legea permite retinerea a cel mult 1/3 din salariu. Pe de alta parte, executorul poate retine orice alta suma care intra in cont, in afara salariului, in vederea achitarii datoriilor dumneavoastra.

Acesta este motivul pentru care banca nu va permite sa folositi cardul: pentru a nu retrage de pe card sumele ce trebuie retinute in contul datoriei, avand in vedere ca banii intrati intr-un cont de card se pot utiliza imediat de catre utilizatorul cardului.

Va rog sa-mi spuneti daca v-am lamurit sau dacai mai doriti si alte informatii sau ajutorul meu in rezolvarea acestei probleme.

Cu stima,
Vasile Coman
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Lasa un comentariu


− 3 = 4