ICredit m-a raportat la Biroul de Credit, desi i-am anuntat ca am o problema si nu pot plati la timp. E legal?

Buna ziua,
Am avut un credit la ICredit de 1.500 de lei, pentru care am fost raportata la Biroul de Credit, desi l-am achitat. Problema a fost ca a trebuit sa plec in alta tara, i-am anunta ca s-ar putea sa nu pot plati de acolo, iar ei mi-au spus ca nu e nicio problema, sa fac o plata partiala, de 500 de lei, dupa care restul datoriei sa o platesc cand ma intorc. Asa am si facut, pentru ca in strainatate nu am avut acces la aplicatia de mobile banking a BRD, pentru ca nu a functionat reteaua Telekom, si nu am putut plati rata, am platit restul datoriei cand m-am intors, insa intre timp am fost raportata la Biroul de Credit pentru intarzieri. E legal ce a facut ICredit? Ce as putea face? Eu le-am trimis cereri sa ma stearga din Biroul de Credit, dar nu au vrut. Multumesc pentru ajutor.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro
Icredit credit reclamatie
Icredit aplica dobanzi foarte mari, de de 222%, la credite

Stimata doamna,

Nu este legal ca ICredit v-a raportat la Biroul de Credit, desi ati stabilit cu ei ca veti plati rata in doua transe, dat fiind ca ati fost plecata din tara si nu ati avut acces la aplicatia de mobile banking a BRD.

Icredit ar fi trebuit sa inregistreze cererea dumneavoastra privind reesalonarea platii in doua transe si nu sa va raporteze ca rau-platnic la Biroul de Credit.

De aceea, sfatul meu este sa depuneti la ICredit o reclamatie, in care sa solicitati stergerea din Biroul de Credit.

Daca nu ajungeti la o intelegere amiabila cu acest IFN, va recomand sa apelati ulterior la Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Va rog sa reveniti la mine cand primiti raspunsul de la ICredit, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Coman

jurnalist

Reclamatiibanci.ro

0723292899

Postat in data: 22 iun., 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = 12