Ce pot sa fac daca am grad de indatorare mare la banci si IFN-uri?

„buna ziua, am fost refuzata de banca, am grad mare de indatorare. Credit la BCR 40000 lei, Credius 8000, ICredit 3000. Am ramas in urma cu ratele, dobanda penalitate, am fost refuzata de bancii si am ajuns in biroul de credite, sunt terminata psihic.Ce pot face??”


Raspuns

Stimata doamna,

Daca ati ajuns sa fiti raportata in Biroul de Credit pentru restante mai mari de 30 de zile, va fi greu sa faceti o refinantare, in vederea diminuarii datoriilor.

Ar fi trebuit sa incercati o refinantare a creditelor, in special a celor de la IFN-urile Credius si Icredit, care au dobanzi mari, inainte de a fi raportata la Biroul de Credit.

Pentru rezolvarea problemei supraindatorarii si evitarea executarii silite, trebuie sa trimiteti la cele doua IFN-uri, Credius si Icredit, cereri pentru restructurarea creditelor, in vederea diminuarii datoriilor.

Atat IFN-urile, cat si bancile, sunt obligate de lege (OUG 50/2010 privind contractele de credit) sa ofere clientilor care au dificultati financiare, sa le ofere solutii de restructurare a imprumuturilor, in vederea reducerii ratelor lunare.

Printre masurile care se pot lua sunt reducerea dobanzii sau prelungirea perioadei de creditare, astfel incat rata lunara sa fie mai mica, desi in acest caz costul total al creditului creste. (vezi aici detalii)

Va rog sa reveniti cu raspunsul primit de la Credius si ICredit la cererile de restructurare a datoriilor, pentru a va ajuta sa rezolvati problema supraindatorarii.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = 7