Stergere Biroul de Credit

Cum pot sterge din Biroul de Credit creditele online de la IFN-uri?

„Buna ziua. Aș avea nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru ștergerea din Biroul de Credit. Mias dori sa fac un credit pentru un apartament și încă rezult cu negativ.

In urma cu 4 ani am aplicat la credite online tip HoraCredit, Oceancredit și încă 2 e societăți similare cu credite pentru sume de maxim 2000 de lei. sunt plătite toate dar cu intarziere. la activ mai am un credit la Provident care este in curs de plata.

ideea e că rezult in baza de date la anaf și aș dori sa mi se șteargă biroul de credit.”


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Daca ati avut intarzieri mai mari de 30 de zile la plata creditelor online de la Hora Credit, Ocean Credit sau Provident, aceste IFN-uri v-au raportat la Biroul de Credit.

Chiar daca dumneavoastra ati platit ulterior datoriile, inregistrarea restantelor (numarul de zile de intarziere si sumele de plata) nu se sterg din Biroul de Credit decat dupa 4 ani de la achitarea datoriilor restante.

Stergerea acestor restante din Biroul de Credit nu se poate face decat in cazul in care dumneavoastra nu ati stiut ca IFN-urile v-au raportat la Biroul de Credit, pentru ca nu ati fost notificata, cu cel putin 15 zile inainte de raportare, conform normelor Biroului de Credit.

Daca asa s-a intamplat, trebuie sa faceti cereri la IFN-uri privind stergerea din Biroul de Credit, pentru ca nu ati fost notificata anterior raportarii.

Va rog sa reveniti la mine, pentru a-mi spune daca ati rezolvat problema cu stergerea din Biroul de Credit.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Postat in data: 23 iun., 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − 6 =