BRD, credit, executare silita, reesalonare

Dupa cat timp de la neplata creditului pot fi executat silit?

In momentul de fata am doua credite la BRD și timp de 3 luni, am intrat în imposibilitate de plata. In urma unui apel telefonic cu unul dintre consultanții BRD, am reușit să fac rost de bani pentru a plăti o rata..presupun că în biroul de credit sunt restanta doar cu doua rate. Luna aceasta mă voi angaja și voi reuși să încep din nou să plătesc.
După ce am platit rata, in urma convorbirii telefonice, la câteva zile am primit acest mesaj de la banca: ” La 22/06/2021 suma datorata este 2297.26 RON. In cazul neplatii se va trece la urmatoarea faza de recuperare.”

In momentul de față aș avea de plătit 2297 (restanțele pe cele două luni) + 1120 (luna curenta) pentru a ajunge la zi.

Întrebarea mea este..dacă nu reușesc să plătesc integral aceasta sumă și voi plati doar o rata (1120) vor trece la executare silita pentru neplata celor 2297 lei?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Sa stiti ca potrivit legii executarea silita se poate face doar dupa 3 luni de la declararea scadentei anticipate a creditului.

Astfel, conform OUG 50/2010 privind contractele de credit, „Creditorul poate declara creditul scadent anticipat după înregistrarea unui număr de 90 de zile consecutive restanță de către consumator. „

Aceeasi lege prevede ca „Perioada dintre declararea scadenței anticipate și declanșarea executării silite nu poate fi mai mică de 3 luni.”

Sfatul meu e sa cereti la BRD o solutie de reesalonare a creditului, pentru a va putea achita datoria si a nu ajunge in situatia de executare silita. Daca nu reusiti, reveniti la mine.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 30 iun., 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = 1