Pot sterge datele din Biroul de Credit daca am inchis contractul cu banca?

„Buna seara . În legătură cu ștergerea din baza de date a biroului de credit am 0 datorii la ora actuala dar am un istoric negativ și un fico score 566 . Pot aplica pentru un credit noua casa sau ipotecar ? Pot șterge istoricul menționând că datele mele cu caracter personal sunt folosite in continuare deși contractul e stins cu banca ?”


Raspuns

Stimata doamna,

Istoricul restantelor la credite din Biroul de Credit nu poate fi sters, chiar daca ati inchis contractul cu banca, pentru ca regulile prevad ca acestea sunt pastrate inca 4 ani de la ultima actualizare, care reprezinta, in cazul dumneavoastra, inchiderea contractului de credit.

Motivul pentru care datele negative sunt pastrate inca 4 ani reprezinta un fel de pedeapsa pentru intarzierea cu care s-au platit creditele, concretizata in refuzul bancilor de a acorda restantierilor noi credite.

De fapt, pentru banci acest lucru reprezinta o masura de precautie in fata rau-platnicilor, indiferent daca intarzierile au fost subiective (rau-intentionat) sau obiective, precum pierderea locului de munca.

De aceea, e bine de stiut ca in situatia in care apar probleme cu plata creditului, trebuie facuta la banca o cerere in vederea gasirii unei solutii de restructurare a platii creditului, astfel incat sa nu se inregistreze intarzieri de peste 30 de zile, care se raporteaza la Biroul de Credit.

Va rog sa reveniti daca aveti probleme cu bancile.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = 14