Care este procedura, daca am si sechestru pe masina, si poprire pe salariu?

„Buna ziua!!
As avea nevoie de ajutorul dumneavoastră, in anul 2006 am făcut un împrumut la o bancă, ulterior nu am avut posibilitatea de plata.
In urma cu aproximativ 5 ani , mi sa pus sechestru pe mașină, iar acum mi-a venit poprire pe salariu. Carei procedura? Mașina la acel moment costa in jur de 1400 euro, iar valoare creditul este de aproximativ 2000 euro, dar poprire mi-a venit pe suma datorată. Mulțumesc!! Aștept un răspuns!!!”


Raspuns

Stimate domn,

Executarea silita se poate face atat prin poprirea salariului si pensiei, cat si prin sechestru pe masina. 

Codul de Procedura Civila, la articolul 629 (Veniturile si bunurile supuse executarii), arata urmatoarele:

„Veniturile si bunurile debitorului pot fi supuse executarii silite daca, potrivit legii, sunt urmaribile si numai in masura necesara pentru realizarea drepturilor creditorilor.”

Procedura legala privind sechestrul pe masina o puteti consulta in acest articol.

Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca legea va ofera dreptul de a va intelege cu creditorul (banca, IFN-ul sau cui datorati bani) cu privire la modalitatea de executare silita, astfel incat sa vi se puna doar poprire pe salariu/pensie sau doar prin vanzarea bunurilor.

Iata ce spune Codul de Procedura Civila:

„Articolul 630 Intelegeri privind efectuarea executarii

In tot cursul executarii silite, sub supravegherea executorului judecatoresc, creditorul si debitorul pot conveni ca aceasta sa se efectueze, in total sau in parte, numai asupra veniturilor banesti sau altor bunuri ale debitorului, ca vanzarea bunurilor supuse urmaririi sa se faca prin buna invoiala sau ca plata obligatiei sa se faca in alt mod admis de lege.”

De aceea, sfatul meu este sa luati legatura cu creditorul (banca la care aveti datoria), pentru a stabili o modalitate privind achitarea datoriei (de exemplu, doar prin poprirea salariului).

Va rog sa reveniti cu raspunsul primit de la banca, pentru a va ajuta sa rezolvati problema executarii silite.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − 1 =