Cum pot obtine ajutor pentru supraindatorarea la banci?

ing bank refinantare credit

„Buna ziua.

Ma puteti sfatui unde sa ma indrept pentru rezolvarea situatiei mele financiare? Pe scurt supraindatorarea e undeva la 90% din salariu.

Cele mai mari rate- ING 2400 lei/lunar- am vorbit in agentie. Mi-au spus ca as avea o sansa la restructurarea creditului, dar ca implica raportare in Biroul de Credit- asta daca se aproba si trebuie sa le duc dovada decizie de somaj sau reducere a veniturilor. Nu as vrea raportarea in BC deoarece am facut pana acum eforturi supra-omenesti sa imi platesc ratele la timp.

Locul 2: provident- ultimii de la care am luat creditele. De 3 luni nu imi raspund la solicitarile trimise de amanare a ratelor. Fiecare solicitare pe care o depun pentru a primi un raspuns primeste un nou numar de inregistrare si asa se ascund.

Am solicitat ajutorul CSALB dar mi au spus ca dupa demersurile facute nu au primit un raspuns si ca nu au un temei legal sa ii preseze.

Iar eu, m am imbolnavit. Am un salariu de 8000 lei acum, dupa o marire de 500 lei si nimeni nu vrea sa imi acorde o refinantare. Va spun sincer, vreau doar sa imi pot achita ratele…

Va rog, ma puteti ajuta, indruma?”


Raspuns

Stimata doamna,

In cazul dumneavoastra, daca aveti o rata la ING de 2.400 de lei si rate la Provident mai mari, de 4.500 de lei, care reprezinta in jur de 90% din venit, solutia este refinantarea sau restructurarea creditelor de la Provident, in vederea scaderii datoriilor.

Ratele la Provident sunt foarte mari, din cauza dobanzilor ridicate si a termenului scurt in care trebuie sa ramburati imprumuturile.

De aceea, cea mai buna solutie ar fi o refinantare a creditelor Provident la o banca, recomandabil tot la ING, astfel incat sa aveti de achitat, la aceasta banca, un singur credit, cu o rata mult mai  mica decat in prezent.

Sfatul meu este sa faceti la ING Bank o cerere de refinantare a creditelor de la Provident, in vederea diminuarii gradului de indatorare.

Solutia refinantarii este prima optiune, pentru ca nu aveti inregistrate restante la Biroul de Credit.

Va rog sa reveniti cu raspunsul primit de la ING Bank la cererea de refinantare a creditelor Provident.

Cu stima,
Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × = 24