Este legal ca IFN-urile sa acorde imprumuturi celor aflati in Biroul de Credit?

„Bună seara! V-am găsit ulterior pe un site și am văzut că ați mai rezolvat probleme asemănătoare cu a prietenului meu.
Aceasta a apela la un moment dat la un IFN, dobanda era enormă, iar după aceea din ce am inteles aceștia l-ar fii băgat în biroul de credite fara a il notifica. El a mai apelat după aceea la câteva IFN uri neachitand prima dată și fiind practic in biroul de credite si am citit undeva ca nu e legal sa ii acorde fiind în biroul de credite. Stiti cumva ce ar putea sa faca sa scape din asta?

Mulțumesc, o seara buna”


Raspuns

Stimata doamna,

Nu este ilegal ca IFN-urile sa acorde credite celor aflati in Biroul de Credit. Ba chiar pe asta se bazeaza unele IFN-uri: sa dea credite, cu dobanzi mari, celor aflati in Biroul de Credit, pe care bancile de regula nu-i vor clienti.

Problema este ca, dupa cum spuneti, IFN-ul nu v-a anuntat inainte sa va raporteze la Biroul de Credit, pentru a va atentiona cu privire la consecinte: ca timp de 4 ani veti figura pe lista rau-platnicilor si veti obtine cu greu un nou imprumut.

In acelasi timp, dupa cum spuneti aveti dificultati sa achitati creditele de la IFN-uri, din cauza dobanzilor „enorme”.

In aceste conditii, iata ce trebuie sa faceti:

  1. O cerere de stergere din Biroul de Credit la IFN-ul care v-a raportat fara sa va anunte.
  2. O cerere de restructurare a datoriilor la IFN-urile la care aveti credite sau o cerere facuta la o banca, dupa ce veti fi sters din Biroul de Credit, pentru refinantarea creditelor de la IFN-uri, astfel incat sa scapati de dobanzile foarte mari.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsurile primite la cererile trimise IFN-urilor si bancilor, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = 0