Pot sa scot toti banii de pe un card Barclays la ghiseul unei banci din Romania?

Buna ziua,
Am un card Barclays si as vrea sa stiu daca pot scoate de pe el, la ghiseul unei banci din Romania, toti banii deodata, pentru ca stiu ca la bancomate exista o limita zilnica. Daca da, la ce banci se poate si cat e comisionul?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Card Barclays - retragere bani la bancomat in Romania

Card Barclays – retragere bani la bancomat in Romania


Stimate domn,

In primul rand, trebuie sa stiti ca limita de retragere a banilor de pe un card sau de efectuare a platilor cu un card, este stabilita de banca emitenta a cardului, asadar de Barclays.

In ceea ce priveste limitele impuse de Barclays pentru retragerile de bani, acestea sunt de 300 de lire sterline pe zi in cazul cardurilor Visa standard si de 1.000 de lire pentru cardurile premium.

Intrucat retragerile de la POS-urile de la ghisee sunt asimilate unei retrageri de numerar de la bancomat, aceleasi limite sunt valabile in ambele variante, ceea ce inseamna ca nu puteti scoate toti banii de pe card dintr-o data, intr-o singura zi, la ghiseu. Acesta este inconvenientul utilizarii unui card, limitele de retragere a banilor fiind stabilite din motive de securitate, pentru a se impiedica fraudele, in cazul in care un card este pierdut sau furat.

Daca vi se intampla sa pierdeti cardul Barclays sau daca vi s-a furat, contactati banca la numarul de telefon +441928584421 si cereti blocarea cardului. Pentru alte probleme cu Barclays, puteti contacta banca la numarul de telefon 03457 345 345.

In privinta comisioanelor, acestea sunt stabilite, de asemenea, de banca emitenta a cardului, Barclays, fiind aceleasi indiferent de la ce banca retrageti banii sau faceti plati cu cardul.

Barclays percepe un comision la fiecare tranzactie cu cardul in alte tari decat UK, atat in cazul retragerilor de la ATM cat si la platile la POS-urile magazinelor, de 2,75% din suma utilizata, plus 1,5 lire in cazul retragerilor de la bani de la bancomate.

Va rog sa reveniti la mine daca doriti si alte informatii.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


× 5 = 35