Etichete: reclamatie banca

Ce pot să fac dacă executorul îmi oprește prea mulți bani?
executor poprire

„Buna ziua.mi s-a infiintat o poprire pt un credit din 2010 la otp bank in valoare de 4587 euro ÷ 3300lei (cu ipoteca)cheltuielile BEJ. am fost la dumnealui la birou am incheiat in prealabil un angajament de plata pt o anumita suma.

in consecinta am explicat ca am o poprire de 25 % pt intretinere copil din o casatorie anterioara, ca akm am un copil de 3,5 ani de crescut un credit prima casa in valoare de 1800 lei.

si astazi cnd mi s-a virat salariul in valoare 5474 m-am trezit cu o oprire de 2000 de lei din partea BEJ .ramanandu-mi in cont 3474.

este normal acea oprire pt ca eu practic am ramas fara bani de facturile curente in valoare de 1300 lei.

ce pot face in aceasta speta.nu stiu ce sa fac incotro sa o iau.este normal si legal ceea ce face acest BEJ??MULTUMESC ANTICIPAT!”

Postat in data: 15 nov., 2025

De ce nu pot să activez aplicația Unicredit fără să merg la o sucursală?
activare aplicatie unicredit

„Nu pot sa activez aplicatia Unicredit, pentru ca nu mai stiu datele ultimei tranzactii, dupa cum mi s-a cerut la call center.

Nu este normal sa nu pot fi identificat dupa alte criterii de securitate, pentru a avea acces la cont si sa fiu pus sa merg la o sucursala a bancii, eu fiind în străinătate.”

Postat in data: 29 oct., 2025

Pot să transfer bani din România pentru plata unui credit din Germania?
credit germania

„Buna ziua ,copiii mei și au luat un apartament prin credit in Germania pe 30 ani ,noi părinții din Romania am vandut o casa și am vrea sa transferam  banii unde au copii creditul la banca in Germania ,se poate ? Aștept un răspuns va mulțumesc.”

Postat in data: 25 oct., 2025

Raiffeisen mi-a luat bani din cont pentru o asigurare pe care nu am făcut-o. Ce trebuie să fac?
raiffeisen retragere bani cont

„Am sesizat că din cotul meu au fost sustrași 205 lei Asigurare de viață.
Eu nu mi amintesc să fi făcut una. Și cu este normal.
Eu am cont la raiffaisen Bank,și nici nu am.credit nu înțeleg cum mi au fost luați.
Vreau sa opresc aceasta asigurare și să mi se returneze banii.
Cum se procedează?”

Postat in data: 24 oct., 2025

Ce pot să fac dacă nu am închis cardul de credit refinanțat?
card credit refinantare

„Am primit un e-mail în care mi se cere să mă asigur că am închis toate creditele refinanțate.

Eu am făcut o refinanțare care includea și un card de credit, însă nu am știut că trebuie să îl închid complet. Cardul a rămas activ și, între timp, m-am folosit de el.

Plătesc regulat ratele la refinanțare și nu am intenționat nicio abatere. Problema este că, în acest moment, nu dispun de suma necesară pentru a achita integral cardul și a-l închide, dar vreau neapărat să rezolv situația cât mai repede.

Nu doresc în niciun caz să se ajungă la executare silită sau la anularea contractului de credit, motiv pentru care vă rog să-mi spuneți ce opțiuni am.”

Postat in data: 18 oct., 2025

De ce nu pot intra în aplicația YOU BRD?
you brd reclamatie

„Nu mai pot intra in aplicație de o săptămână îmi dă eroare nu mai merge absolut deloc, am făcut actualizare și nimic.”

Postat in data: 13 oct., 2025

Dacă Firstbank a fost preluată de Intesa, mai primesc pensia pe card?
fuziune-first-bank-intesa

„Buna ziua, am avut un cont la Firstbank pentru incasarea pensiei.

Deoarece Firstbank a fost preluata de Intesa, pe 15 septembrie am solicitat inchiderea tuturor conturilor pe care le aveam la Firstbank si rezilierea oricarei relatii cu banca.

Am fost asigurat ca toate conturile si produsele bancare au fost inchise/anulate, si mi s-a dat chiar si un formular doveditor.

Verificand la o alta sucursala Firstbank azi, aflu ca de fapt NU mi s-au inchis nici cardurile virtuale si nici contul de economii!

Mai grav, Firstbank a continuat sa transmita catre Casa de Pensii numele meu ca si persoana ce primeste pensia la ei – desi Firstbank NU mai exista ca si banca din data de 3 octombrie!

Acest lucru imi creeaza prejudicii grave deoarece sunt in pericol de a NU imi primi pensia pe luna in curs, fiindca Firstbank a transmis in mod FALS o lista cu numele meu ca si persoana care primeste pensia in continuare in cont Firstbank (care nu mai exista din 3 octombrie)

Ce pot face ca sa solutionez situatia?
Multumesc!”

Postat in data: 08 oct., 2025

Banca nu m-a notificat că am restanțe la credit. Ce pot să fac acum?
notificare restante credit banca

„Buna ziua,
Am o problemă cu banca ,am achitat rata 6 ani după graficul de rambursare pe care l am avut de la ei
Plata o făceam din contul meu ptr că nu era banca în oraș …cu ocazia divorțului am contactat banca de unde am aflat că am restanțe mari și dobânzi de penalizare iar creditul nu este platit cum trebuie
In tot acest timp banca nu a trimis nici o înștiințare cum că eu adun datorii ….ce pot sa fac ptr că eu sunt obligata sa plătesc acum toate sumele ?”

Postat in data: 05 oct., 2025

Cum pot să scot mașina de sub sechestru?
ridicare sechestru masina

„Imi cer scuze că vă deranjez dar nu mai găsesc liniște in situația actuală.
Am avut un credit de nevoi personale, la un moment dat din cauza problemelor de sănătate cu fiul meu, care are un handicap grav nu am mai reușit sa plătim ratele, el având nevoie de terapie Aba zilnic. Am dus personal la executor următoarele documente,
-Certificat handicap grav
-Contract de la centrul de terapie
-Certificat de naștere pentru cel de al doilea copil
In cele din urmă dupa multe încercări, am reușit să ne luăm un angajament de plată cu banca să ne poată scoate mașina de sub sechestru sa putem circula cu ea.
De cel puțin 3 ori am încercat soluționarea litigiului, dar fără rezultat.
Mereu suntem mințiți și plimbați de la o poartă la cealaltă. Când am făcut împrumutului nu am știut că vom avea un copil cu handicap.
Există vreo modalitate legală să scoatem mașina de sub sechestru?
Am depus toate documentele necesare executorului, fără rezultat. Există vreo variantă legală de ridicare a sechestrului? Nici banca si nici executorul nu vor această variantă de mediere a litigiului. Mulțumesc!
Mulțumim!”

Postat in data: 02 oct., 2025

Trebuie să depun bani pentru deblocarea contului crypto?
titan trade inselatorie crypto

„Bună ziua am investit in platforma de tranzacționare online numele firmei este https://cfd.titan-trade.io am câștigat suma de 6000$ de dolari și banii au fost blocați în blockhain au spus sa depun suma de 900 euro pentru deblocarea fondurilor in contul IBAN din Malta contul crypto ce ar trebui să fac să depun banii sau este o păcăleală au zis sa deschid un cont in euro la banca suma care trebuie să o plătesc Este in 900 euro dacă nu îmi permit să plătesc să fac un credit bancar.”

Postat in data: 01 oct., 2025

TBI mi-a calculat abuziv dobândă, după închiderea liniei de credit prin refinanțare. Ce pot să fac?
reclamatie-credit-tbi-bank

„Am deschis o linie de credit la Tbi in 11.11.2024. În 11 ianuarie 2025 am cerut refinanțarea creditului integral la suma indicata de salariatul call center cerand inchiderea Liniei de credit. Banca ING a trimis banii in 13 ianuarie.

TBI a continuat sa mi transmită Extras de cont nejustificat, împărțind in mod inexplicabil suma achitata integral in rate conform planului inițial si adăugând dobânda consistenta in fiecare luna.

După 8 luni am contactat TBI sa întreb ce e cu extrasele. Si mi au comunicat ca am de achitat dobânda de 2500 lei pt ca nu am achitat chiar la val din 11 ianuarie ci la valoarea din 13 ianuarie , care nu știau cât insemna , adică ce diferența era acumulata in cele 2 zile. Si in plus nu am revenit cu solicitarea de inchiderea creditului după transferul sumei de 12500 de la ING.

Așadar sunt obligata sa plătesc 2500lei si sa fac o noua solicitare de închidere a creditului.

Menționez ca se pot asculta înregistrările dela TBI call centre, ca exista dovada transferului integral si mai ales activitate 0 pe linia de credit din momentul refinanțării.

Este o escrocherie pe care TBI o face in mod constant. Profitând de oameni de buna credinta. Exista vreo modalitate in care as putea recupera cei 2500 de lei, pe care I am plătit…de aceasta data fiind foarte insistenta in primirea Dovezii închiderii liniei de credit?”

Postat in data: 27 sept., 2025

Cum deblochez contul, dacă am poprire?
ing-poprire-cont

„Cei de la biroul judecatoresc refuza sa trimita catre ING o adresa ca firma la care lucrez popreste din salariu iar banca refuza sa imi deblocheze salariul precum ca le trebuie adresa oficiala de la executor…au o gramada de reclamatii… Ce pot sa fac? întreabă o cititoare.”

Postat in data: 19 aug., 2025

Dacă am plătit cu cardul un produs nelivrat, pot să recuperez banii?
sameday-reclamatie

„Am comandat acum mai bine de o luna 2 produse de pe emag, de la 2 comercianti diferiti. Un produs a ajuns, unul n-a mai ajuns niciodata. Ultimul status in contul online emag e: colet predat curierului. Statusul de la curier e ca nu mai poate fi livrat si sa contactez expeditorul.

Ideea este ca am contactat Emag de mult timp, in repetate randuri si de fiecare data am primit acelasi raspuns: departamentul abilitat se ocupa de situatie.

Intre timp am contactat BT pt ca am platit cu cardul lor si stiu sigur ca sunt legi care ii obliga sa ma protejeze in cazul platilor la distanta daca nu primesc produsul sau serviciul sau daca nu-l primesc conform descrierii. Asa ca am contestat tranzactia, cu toate dovezile disponibile.

Intre timp am primit raspuns de la Emag pe mail ca a fost pierdut coletul si ca imi voi primii banii inapoi in termen de x zile lucratoare. Au trecut de 2 ori mai multe zile lucratoare si tot n-am primit banii.

Am sunat din noi la BT sa urgenteze situatia si astazi am primis SMS de la ei ca a fost respinsa contestatia mea. Dar din cate stiu sunt si obligati sa detalieze motivul respingerii. Am sunat eu la ei si la telefon au spus ca au contactat comerciantul si ca comerciantul a spus ca mi-a fost livrat coletul. Desi nu exista nicio confirmare a livrarii, nicaieri, ba din contra.

Acuma ideea e ca pt situatia cu Emag pot sa merg mai departe la OPC si suma oricum e mica. Dar vreau sa dau in judecata BT-ul pt ca nu si-au indeplinit obligatiile fata de mine. Sunt legi si la nivel de UE la care a trebuit sa ne conformam si sunt obligatii internationale de la Mastercard (in cazul cardului meu) care obliga institutiile bancare sa protejeze consumatorii”, întreabă un cititor.

Postat in data: 04 aug., 2025

Cum fac radierea ipotecii din Cartea Funciară?
radiere ipoteca banca

„Bună ziua!

Am achitat în avans un credit ipotecar și vreau radierea ipotecii din CF.

De la bancă mi s a spus să merg la notar, de preferat la cel cu care am încheiat actele de cumpărare, am făcut asta și am fost sunată de notar după 4 luni de la depunerea cererii si plata serviviciului (500 lei), sa mi spună ca banca nu răspunde la mailuri și să merg eu personal in banca. A spus ca mi dă banii înapoi și actele să-i să mă descurc pt ca ei nu au ce face.

Nu știu ce să fac și cum să fac!

Un sfat , va rog!
Multumesc anticipat!”

Postat in data: 17 iul., 2025

Unde pot să schimb o bancnotă ruptă de 100 de euro?
bancnota 100 euro

„Ám primit 100 de euro bancnotă rupta de la un vecin. Era îndoită și nu mami uitat ca lipsește din el o bucățică.

Dar la bancă a refuzat sa se schimbe de la Banca BCR TgMures,spunand,, nu au bani de schimb,,,
Am fost și la Banca Transilvania și iei au îndrumat către BCR TgMures.
Asa spuneau de la BTR că costul este în jur de 50 de lei.
VA rog sa lămuriți se poate face schimbarea bancotei rupte.. În automate refuza bancnotă respective.
Astept răspunsul dv.”
, întreabă un cititor.

Postat in data: 03 iul., 2025

Banca nu-mi acceptă bancnota de 50 USD. Ce pot să fac?
bancnota 50 usd

„Buna ziua,
In luna Februarie am retras de la banca Transilvania 5000 USD (bani proveniti din mostenire) aceasta suma mi-a fost data de catre banca atat in bacnote de 100 USD cat si in bacnote de 50 USD, astazi am vrut sa schimb 400 USD – bacnote de cate 50 USD si am aflat cu stupoare ca aceste bacnote nu pot fi folosite – atat la casele de schimb cat si la o sucursala a bancii Transilvania nu se accepta la plata bacnote de 50 USD deoarece au aparut bacnote falsificate care nu pot fi detectate de catre aparatele pe care le au aceste societati in dotare.

Nu cred ca este problema mea ca si client – banca Transilvania mi-a explicat ca astea sunt instructiunile BNR. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, chiar nu vreau sa raman cu acesti bani fara sa ma pot folosi de ei.
Multumesc.
Cu stima”
, întreabă un cititor.

Postat in data: 08 mai, 2025

De ce nu pot să retrag bani de pe cardul Santander la bancomatele din România?
card santander problema

„Nu pot retrage bani de pe cardul santander.
Ce pot sa fac pentru a retrage bani de pe cardul santander făcut în Spania de la bancomatele din România”,
întreabă un cititor.

Postat in data: 04 mai, 2025

Se poate pune poprire pe indemnizatia de insotitor?
poprire salariu cont bancar

„Buna seara
Eu sunt pensionata medical Gr unu grav cu însoțitor și un domn executor judecătoresc mi a pus proprire pe pensie și pe indemnizația de însoțitor Este legal?
Eu știu că indemnizația însoțitorului este cu destinație specială.
Ce articol de lege prevede asta va rog? Eu incasez pensia pa BCR.Va mulțumesc frumos!”
, intreaba o cititoare.

Postat in data: 14 apr., 2025